UPS Havayolları’na ait Boeing 757 tipi uçağın UPS Türkiye ihracat operasyonlarına dahil oldu.
Haftanın 6 günü İstanbul-Köln arası sefer yapacak uçak ile Türkiye’deki UPS müşterileri kısalan teslimat sürelerinin avantajlarından yararlanabilecek.
UPS, Türkiye’deki KOBİ’leri ve girişimcileri kendi uçağıyla dış pazarlara uçuracak. Türkiye’nin ihracat potansiyeline ve üretim kapasitesine güvenen UPS, kendi uçağı ile ülkemizdeki ihracatçıları tüm dünyaya taşıyacak. Haftanın 6 günü İstanbul-Köln arası sefer yapacak uçak ile UPS’in Türkiye operasyonunun ihracat kapasite artışı iki katına çıkacak. Türkiye’deki ihracatçıların gönderileri Köln aktarma merkezinden tüm dünyada UPS operasyonlarının bulunduğu 220 ülke ve bölgeye daha hızlı ve daha verimli bir bağlantı ile ulaşacak. Bu sayede, UPS müşterileri kısalan teslimat sürelerinden yararlanabilecek. İhracat operasyonlarında günlük 9.500 paket ihraç edilirken, UPS uçağı ile birlikte günlük paket gönderimi 13.500’e çıkacak.
İlk kez 1 Kasım 2021 tarihinde İstanbul Havalimanı’na inen UPS uçağı Türk ihracatçısının dünyaya daha hızlı ve daha kolay bağlanmasına katkı sağlayacak. Yeni uçak sayesinde, yüzde 40’lık bir kapasite artışıyla UPS’in ihracatta lojistik hizmetlerine erişim sağlanabilecek. Bu yeni yatırım ile UPS, ek 250 milyon dolar değerindeki bir ihracat potansiyelini de ortaya çıkarmış olacak.
UPS Avrupa Başkanı Daniel Carrera: Türkiye’deki işletmelerin diğer yerel pazarlar ve küresel ticaret ile bağlantı kurma ve bu sayede büyüme potansiyellerinin farkındayız. Bu yüzden, yeni uçuşumuz ile Türkiye’de üretilen benzersiz ürünlerin dünyaya açıldığını görmek bizim için büyük bir mutluluk. Müşterilerimizin daha başarılı, daha hızlı ve daha güçlü olabilmesi için dünya standartlarındaki ulaşım ağımıza sürekli olarak yatırım yapıyoruz. Yalnızca Türkiye’nin de içinde bulunduğu Avrupa Bölgesine, son beş yılda ağımızı geliştirmek için 2 milyar dolardan fazla yatırım yaptık. Müşterilerimizin işleri ile ilgili hayallerini gerçeğe dönüştürmek için çalışmaya, global ağımızı güçlendirmeye ve Türkiye için yeni fırsatları ve potansiyelleri ortaya çıkarmaya devam edeceğiz.
UPS Doğu Avrupa Başkanı Ufku Akaltan: UPS Havayolları’na ait uçak, Türkiye’nin ihracat alanında sahip olduğu yüksek potansiyeli daha da güçlendirecek. Ülkemizin değerlerini, küresel ağımız sayesinde 220’den fazla ülke ve bölgeye teslim ederek ileriye taşımaya devam edeceğiz. Bugünden itibaren Türkiye’nin işletmeleri, girişimcileri çok daha güçlü bir şekilde global ticarete ve global pazarlara bağlanarak ihracatta yeni rekorlar kıracaktır. UPS çalışanlarının, ihracat alanında verimli bir şekilde genişlemeye ve kapasite artırımına yardımcı olmak için ülke genelinde iş ortaklarımızla yaptığı çalışmalardan son derece gurur duyuyorum. Uçağımızın faaliyetlerine başlaması da, küresel boyuttaki desteğimizin ve ülkemize olan güvenimizin somut bir örneği. Türkiye’nin üretim gücü ve sağlam altyapısı sayesinde ülkemizden çıkan katma değerli ürünlerimizi küresel pazarlarla buluşturduğumuz için gururluyuz.
UPS Türkiye Genel Müdürü Burak Kılıç: Faaliyete giren uçağımız ile birlikte UPS olarak Türkiye’de çok daha dinamik, çok daha değer ve çözüm odaklı yepyeni bir hikayemiz başlıyor. Türkiye’nin büyümesine ve ihracatına katkı sunmayı ilke edinmiş şekilde yolumuza devam ediyoruz. Bu kapsamda 2016 yılında İzmir Aktarma Merkezi, 2019 yılında İstanbul Havalimanı Merkezi, 2021 senesinde ise İstanbul Avrupa Aktarma Merkezi projelerimizi tamamlayarak ticaretin, e-ticaretin ve e-ihracat’ın büyümesi adına yatırımlarımıza hız kesmeden devam ettik. Ülkemize, ihracat potansiyelimize ve uluslararası arenada yaratabileceğimiz değere gönülden inanıyoruz. Tüm yatırımlarımızı da ülkemize ve insanımıza duyduğumuz güven çerçevesinde şekillendiriyoruz. Özellikle e-ihracatın geçtiğimiz 3 yılda gösterdiği büyümenin ve vardığı noktanın henüz bir başlangıç olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda tüm paydaşlarımız ile e-ihracatta ülkemizin dünya arenasında hak ettiği yeri alması için çaba göstermeye devam edeceğiz.
Katılımcılar: UPS Türkiye Genel Müdürü Burak Kılıç, UPS Doğu Avrupa Başkanı Ufku Akaltan, UPS Avrupa Başkanı Daniel Carrera, İGA Havalimanı İşletmesi Dijital Hizmetler ve Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Ersin İnankul, ABD İstanbul Başkonsolosu Daria Darrell, İstanbul Havalimanı Mülki İdari Amiri Mehmet İlker Haktankaçmaz, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Konuşması Rıza Tuna Turagay, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Konuşması Dr. Ömer Fatih Sayan
İstanbul Havalimanı UPS Merkezi Hakkında
UPS Türkiye, 2018 yılında İGA Yönetimi ile 25 yıllık bir sözleşme imzalayarak İstanbul Havalimanı’na bir UPS tesisi inşa etti tüm hava operasyonlarını bu merkeze taşıyarak genişletti. Yatırım, UPS’in Türkiye’nin de içinde bulunduğu Avrupa Bölgesi içi 2 milyar dolarlık yatırım kararı kapsamında gerçekleştirildi. Tesisin tamamlanması ile birlikte UPS’in ihracatçılar için kapasitesi 4 katına çıkmış oldu.
UPS Türkiye Export Akademi Faaliyetleri Hakkında
Son yıllarda ihracatın öncelikli olarak ele alınması ve Covid-19 pandemisi sonrasında 2020 yılında hız kazanan ihracat, Türkiye’nin e-ihracat potansiyelinin ortaya çıkmasında büyük rol oynamıştır. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin ihracat yapmaya adım atmasını kolaylaştırmak adına 2019 Aralık ayından beri UPS Türkiye, Kadın ve Genç Girişimciler İhracat Daire başkanlığı ile Ticaret Bakanlığı himayesinde Export Akademi programını yürütmektedir.Export Akademi kapsamında 6000’e yakın girişimci e-ihracat alanında eğitimlerini tamamlamıştır.