Site icon 35 İzmir Haberleri

Ağ Geliştirme Müdürü

Ağ Geliştirme Müdürü

Ağ Geliştirme Müdürü Nedir?

Ağ Geliştirme Müdürü Nedir? Teknoloji alnında faaliyet gösteren bir meslek dalı olan ağ geliştirme müdürlüğü mesleği günümüzde hızla gelişen ve gelişmeye devam eden bilişim teknolojileri sayesinde, çalıştığı kurum ya da kuruluşların ağ ve güvenlik sistemlerini oluşturmaktan sorumlu olan kişilere ağ geliştirme müdürü denir. Oluşturulan bu sistemleri aksatmadan takip eder ve bu alanda görev alan personeli organize eden kişidir.

Ağ Geliştirme Müdürü Kimdir?

Ağ geliştirme müdürünün, ağ ve internet alanında gerekli donanım, deneyim ve bilgiye sahip olması gerekmektedir. Ağ trafiği, ağ güvenliği konuları son yıllarda kurumlar için önemli bir alan oluşturduğu görülmektedir. Bu nedenle ağ geliştirme müdürlerinin kendi alanlarında yeterli donanıma sahip olmaları şartı aranır. Müdür olmaları sebebiyle ağ personellerinin çalışmalarının kontrolü ve denetimi de kendi sorumlulukları içindedir.

Ekip yönetimi ve denetim gibi işleyişi etkileyen önemli konularda da ağ geliştirme müdürlerinin donanımlı, yetenekli ve tecrübeli olmaları şartı aranır. Ağ geliştirme müdürü olmayı düşünen adayların yazılım ve bilişim bölümlerinden lisans mezunu olmaları gerekmektedir. Bu ağ geliştirme müdürü olabilmek için olmazsa olmaz kuraldır.

Ağ Geliştirme Müdürü Kimler Olabilir?

Ağ Geliştirme Müdürü olmak isteyen kişilerin üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilişi Sistemleri Mühendisliği gibi bölümlerinden mezun olması gerekmektedir.

Ayrıca Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan kuruluşların vermiş olduğu Sistem ve Network Uzmanlığı sertifikasına sahip kişiler de ağ geliştirme müdürü olabilir. Ağ geliştirme müdürünün ağ ve internet alanı konusunda bilgi ve deneyim sahibi olması gerekmektedir. Müdür oldukları için yeterli donanıma sahip olmaları şarttır.

Ağ geliştirme personellerinin kontrolü ve denetimi de ağ geliştirme müdürlerine aittir. Ağ geliştirme müdürünün ekip yönetimi ve denetim gibi konularında da donanımlı, yetenekli ve tecrübeli olmaları gerekmektedir.

Ağ Geliştirme Müdürünün Görevleri Nelerdir?

Çalıştığı firma, kurum veya kuruluşun ağ altyapısını hazırlayan ağ geliştirme müdürünün görevlerini şu şekilde sıralayabiliriz;

Exit mobile version