Site icon 35 İzmir Haberleri

Aksesuar Tasarımcısı Nedir? Nasıl Olunur? Ne iş Yapar?

Aksesuar Tasarımcısı Nedir? Nasıl Olunur? Ne iş Yapar?

Aksesuar Tasarımcısı Nedir? Nasıl Olunur? Ne iş Yapar?. ( İzmir Haberleri 35 )

Giyim kombinlerine eşlik eden ve tamamlayıcı görev üstlenen aksesuarlar tasarlayan aksesuar tasarımcısı, birçok kişinin hayalindeki meslektir.

Aksesuar Tasarımcısı Nedir, Ne Demektir, Kimdir?
Takı, kemer, ayakkabı, çanta, fular, eşarp, şapka gibi aksesuarı tasarlayan kişiler aksesuar tasarımcısı olarak adlandırılmaktadır.

Aksesuar Tasarımcıları Ne İş Yaparlar? Aksesuar Tasarımcıları Görevleri Nelerdir?
Mevsim trendlerini yakından takip etmek, özel kreasyonlar oluşturmak, aksesuar tasarımında koleksiyon araştırmaları yapmak ve eskizlar çizmek, teknik çizim, renklendirme bilgisine sahip olmak, satın alma ve satış birimleri ile iş birliği yapmak, müşteri talepleri ve ihtiyaçlarına uygun tasarımlar yapmak görevleri arasında yer almaktadır.

Şartları Nelerdir? Kimler Olabilir?
Aksesuar tasarımcısı olan kişiler, Güzel Sanatlar Fakültesi, Moda tasarımı ve tekstil eğitimlerini tamamladıktan sonra bu unvanı almayı hak kazanmaktadır. Çeşitli moda akademilerinde de aksesuar tasarımcısı eğitimi verilmektedir.

Nasıl Olunur?
Aksesuar tasarımcısı olmak isteyen kişiler, eğitim programlarından başarı ile mezun olduktan sonra bu sektör içerisinde çalışma imkanı bulmaktadır. Bunun yanı sıra aksesuar tasarımcısı olan kişiler arasında yetenekli plan ve alaylı olarak yetişen kişiler de bulunmaktadır. Eğitim kurumları yerine birçok halk eğitim merkezi gibi alanlarda kurslara katılarak sertifika almak ve iş sahibi olmak mümkündür.

Maaşları Ne Kadardır?
Aksesuar tasarımcısı kazancı değişkenlik göstermektedir. Özel tasarım takı ve aksesuarlar son yıllarda büyük ilgi görmektedir. Bu nedenle aylık gelir oranı 2.000 TL ile 4.500 TL arasında değişkenlik göstermektedir.

Çalışma Alanları, İş İmkanları Ve İş Bulma Olanakları
Aksesuar tasarımcısı olan kişiler çok çeşitli alanlarda iş bulma olanağına sahiptir. Serbest çalışan aksesuar tasarımcıları olduğu gibi aynı zamanda tekstil, moda sektörü içerisinde faaliyet gösteren özel kurumlarda da iş bulma imkanı aksesuar tasarımcısı olan kişilere sunulmaktadır.

Eğitiminin Verildiği Yerler Ve Süresi
Güzel Sanatlar Fakültesi, Moda tasarımı ve tekstil eğitimi veren yükseköğrenim kurumunda eğitim alan kişiler 2 yıllık veya 4 yıllık eğitim programlarından mezun olmaktadır. Bunun yanı sıra çeşitli eğitim sürelerinde gerçekleşen aksesuar tasarım kursları da bulunmaktadır.

Exit mobile version