Hastanelerin amiri olarak kabul edilen başhekim, hastane içerisinde idari, tıbbi, eğitim süreçleri ile yakından ilgilenen ve Sağlık Bakanlığı yönetmeliği doğrultusunda uygulamaların gerçekleşmesini, işleyişi sağlayan kişilerdir.
Ne İş Yaparlar? Başhekimlerin Görevleri Nelerdir?
Başhekim görevleri arasında tıbbi, idari, eğitim hizmetleri sağlamak, yönetmek, denetlemek, hastanenin verimli, hızlı ve kolay çalışmasını sağlamak, başka bir iş ile ilgilenmesi gerektiği durumlarda vekil tayin etmek, hastanede bulunan eczane ve depo alanlarının hesaplamasını sağlamak ve denetlemek, tıbbi süreçleri inceleme ve gerekli durumda müdahale etmek, tüm envarterden sorumlu olmak, bilimsel direktörlük yapmak ve çalışmalara katılmak, uzman hekim yetiştirme programlarına katılmak, yıllık izin konusunda denetleme yapmak yer almaktadır.
Başhekim Olma Şartları Nelerdir? Kimler Başhekim Olabilirler?
Başhekim olmak isteyen kişilerin öncelikle üniversitelerin 6 yıllık tıp eğitimi veren bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’na girerek adayların başhekim olmak için uzman hekimlik eğitimini tamamlamaları gerekir. Akademik çalışmalara devam ederek profesör olan doktorlar, Başhekim olmaya aday olmaktadır.
Başhekim Nasıl Olunur?
Başhekim olmak için tıp alanında eğitim ve tıp alanında uzun bir hizmet sürecini tamamlamaları, akademik çalışmalarda gerekli başarıyı elde etmeleri gerekmektedir.
Başhekim Maaşları Ne Kadardır?
Başhekim olan kişilerin unvan ve rütbelerine bağlı olarak aylık gelirleri 18.000 TL ve üzerinde değişmektedir.
Başhekim Çalışma Alanları, İş İmkanları Ve İş Bulma Olanakları
Başhekim olan kişiler vakıf, özel ve devlet hastanelerinde çalışma imkanı bulmaktadır. Günümüzde geleceği en parlak ve kolay iş bulma imkanına sahip olan meslek grupları arasında ilk sıralarda yer alan başhekimler oldukça geniş bir çalışma ve iş bulma alanına sahiptir.
Başhekim Eğitiminin Verildiği Yerler Ve Süresi
Başhekim olmak için kişilerin eğitim süreci, çalışma hayatları içerisinde de devam etmektedir. 6 yıl tıp eğitiminin yanı sıra TUS ve diğer akademik çalışmalar ile Başhekim eğitim süresi değişkenlik gösteren bir uzunluğa sahiptir.