Abdullah Gürsel Uçar haberler. Son Dakika haber başlıkları ve gelişmeler

Datça belediye başkanı Abdullah Gürsel Uçar kimdir? Yurdumuzun belki de dünyamızın en güzel coğrafyasında hep birlikte barış ve huzur içinde yaşıyoruz. Amacımız, yaklaşık 3000 yıllık bir tarihe sahip Datça’mızı çağdaş, herkesin yaşamak ve görmek hayalini kurduğu, doğallığını kaybettirmeden çevre dostu yatırımların yapıldığı bir cazibe merkezi haline getirmektir. Hiçbir zaman “ne pahasına olursa olsun büyümek ve gelişmek” gibi bir düşünce içinde olmak istemiyoruz. İlçemizin genel karakterini hiçbir zaman bozmadan, tarihsel ve kültürel değerlerini koruyarak gelişim ve değişimi gerçekleştirmek başlıca hedefimiz olup, bu doğrultuda çalışmalarımızı yapmaktayız.

Daha fazla göster

Biliyoruz ki artık modern belediyecilik sadece yol, su, kanalizasyon gibi hizmetleri yerine getirmek değil. Belediyeler, engellilerin, çocukların, yaşlıların, öğrencilerin ve kadınların da ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak hizmet planlamasını yapmak noktasına gelmişlerdir. O nedenle belediyelerin görev alanları çok genişlemiştir. Geçtiğimiz yıl bu doğrultuda önemli adımlar atılmıştır. 2015 Temmuz itibariyle çok gurur verici, çok değerli bir görevi devraldım. Söyleyecek elbette çok şey var. Ama daha önemlisi yapacak daha çok şey var. Bana inanan, güvenen, bu göreve layık gören, kutlayan, eleştiren, herkese ama herkese çok teşekkür ediyorum. Datça yarımadası belki de dünyanın en güzel yeri, “ama biz biliriz ki bir yerde mutlu mesut olmanın ilk şartı orayı sevmektir. Burayı seversen, burası Dünya’nın en güzel yeridir. Ama Dünya’nın en güzel yerini sevmezsen, orası Dünya’nın en güzel yeri değildir…”
Datça’yı seviyorum ve bu yarımadaya olan borcumu ödemek istiyorum. Şimdi çalışmak zamanı. Büyük Usta Nazım Hikmet’in dediği gibi:

“İnanın: güzel günler göreceğiz çocuklar

Güneşli günler göreceğiz.

Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar,

ışıklı maviliklere süreceğiz… ”

Her geçen gün Türkiye’de ve dünyada daha fazla tanınır hale gelen Datça’mızda, sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerle çağdaş yaşamın ihtiyaçlarını karşılamak içinde çalışıyoruz. Halkımızın bu tür ihtiyaçlarını karşılarken, bir yandan da tanıtım çalışmalarını yerine getiriyoruz. Tanıtım yaparken de yarımadayı bir bütün olarak ele alıp köylerimizle birlikte entegre bir turizm alanı yaratmak istiyoruz. 2015’de de Datça’yı marka kent olarak tanıtmak ve bu yolla turizm girdilerini artırmak en önemli hedefimiz olmuştur.

Biz bu görevleri halkımızdan aldığımız güçle yerine getiriyoruz. Siz hemşerilerimizin belediyemize olan güveni bize her zaman cesaret vermiş, yüreklendirmiştir. Görevimizi yaparken tarafsızlık en dikkat ettiğimiz husus olmuştur. Geçen yıl da hep birlikte şeffaf ve hesap verilebilir bir çalışmayı yapmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Belediye Meclisinde iktidar-muhalefet çekişmesi yerine, katılımcı bir anlayışla verimli çalışmalar yaptık. Meclis üyelerimizin bu yaklaşım ve anlayışı her türlü takdirin üzerindedir.

Bu bilgiler ışığında devam etmem bu kez 2019 Mart ayında %55,56 gibi bir oy oranıyla bu göreve layık görüldüm. Bana oy veren ya da vermeyen ama yüreği bu yarımada için çarpan herkese çok teşekkür ederim.

Bu çalışmalarda bize her zaman güven duyan ve yanımızda olan değerli hemşerilerimize, belediyemiz çalışanlarına, demokratik kitle örgütlerine, sivil toplum kuruluşlarına ve Belediye Meclisi Üyelerimize şükranlarımızı sunuyorum.