Latife Hanım Köşkü Anı Evi

Latife Hanım Köşkü Anı Evi

Latife Hanım Köşkü Anı Evi, Türkiye’nin İzmir şehrinde yer alan bir müzedir. Köşk, Mustafa Kemal Atatürk’ün eşi Latife Hanım’ın ailesine ait olup annesi Zübeyde Hanım’ın da son günlerini yaşadığı yer olması nedeniyle ayrı bir değer taşımaktadır. Karşıyaka İlçesi’nde bulunan Latife Hanım Köşkü yeniden restore edilerek, 2008 yılında anı evi olarak hizmete açılmıştır. Aslına uygun olarak restore edilen anı evinde; Mustafa Kemal Atatürk, annesi Zübeyde Hanım ve eşi Latife Hanım’ın balmumu heykelleri bulunmaktadır.

Adres:

Latife Hanım, Doç. Dr. Bahriye Üçok Blv. No:29, 35600 Karşıyaka/İzmir

Telefon:

(0232) 381 43 11

Daha fazla göster

Tarihçe
1860’larda yapıldığı düşünülen Latife Hanım Köşkü, Mustafa Kemal Atatürk’ün eşi Latife Hanım’a aitti. Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, 18 Aralık 1922’de hastalığı nedeniyle İzmir’e geldi ve son günlerini geçirdiği bu köşkte ölmüştür. Köşk ileriki yıllarda adliye binası ve dershane olarak kullanılmıştır. 2005’te Karşıyaka Belediyesi tarafından kamulaştırıldı ve 11 Ekim 2007’de restore edilmeye başlamıştır. Restorasyonun ardından 19 Mayıs 2008’de müze olarak halka açılmıtır. Müzenin resmî açılışı 9 Temmuz 2008’de gerçekleştirildi. Müzede sergilenen Atatürk, Latife Hanım ve Zübeyde Hanım’ın balmumu heykelleri, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından yapıldı. Müze, 2016’da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “özel müze” olarak tescillendi. Temmuz 2018’de müzede artırılmış gerçeklik uygulaması hizmete sunulmuştur.

Mimari
Geç Osmanlı döneminin mimari özelliklerini taşıyan Latife Hanım Köşkü iki katlı bir binadır. Köşkün giriş katında üç oda, ikinci katında ise bir banyo ve üç oda vardır. Toplam alanı 2.958 m2’dir.

Latife Hanım Köşkü Anı Evi Yol tarifi

Ayrıca Kontrol Et

Rüyada Güneş yağı Görmek

Rüyada Güneş yağı Görmek

Rüyada güneş yağı görmek, aydınlığa çıkmaya, hayatınızda hareketli bir dönemin başlamasına, sorunsuz sıkıntısız stressiz bir …