Site icon 35 İzmir Haberleri

PepsiCo 2020 Sürdürülebilirlik Raporu, Daha Sürdürülebilir Bir Gıda Sistemine Doğru İlerlemeyi Vurguluyor

PepsiCo 2020 Sürdürülebilirlik Raporu, Daha Sürdürülebilir Bir Gıda Sistemine Doğru İlerlemeyi Vurguluyor

PepsiCo 2020 Sürdürülebilirlik Raporu, Daha Sürdürülebilir Bir Gıda Sistemine Doğru İlerlemeyi Vurguluyor. ( 35 İzmir Haberleri )

PepsiCo yayınladığı 2020 Sürdürülebilirlik Raporunda, tüketiciler, çalışanlar ve tüm paydaşları için pandeminin yarattığı olumsuz havaya rağmen, tedarik zinciri genelinde sosyal ve sürdürülebilirlik hedeflerini ilerlettiğini açıkladı. PepsiCo’nun global olarak koyduğu sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda çalışmaya devam eden PepsiCo Türkiye de sürdürülebilir kalkınma amaçlarına ulaşmak için, karbon emisyonu azaltımından toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına kadar birçok çalışmayı hayata geçiriyor.  

Dünyanın önde gelen yiyecek ve içecek şirketlerinden PepsiCo, 2020 Sürdürebilirlik Raporunu yayınladı. PepsiCo raporda; yiyecek sistemindeki iklim değişikliği, verimli toprak kaybı, ambalaj atığı ve eşitsizlik gibi önemli zorlukları çözmek için çok daha fazla çalışmanın gerekli olduğunu açıklarken gezegen ve insanlar için pozitif değişiklik yaratma ivmesini devam ettiğini gösterdi.

PepsiCo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ramon Laguarta, “Gezegenimizin önceliklerini dikkate alarak, dünyamız ve insanlar için olumlu değişimi teşvik ederek ortak değer yaratma şeklimizi dönüştürmek için çalışıyoruz” dedi.

Laguarta ayrıca, “Bu bizi, fayda gözetmeyi iş stratejimize daha derinden entegre eden daha iyi bir şirket yapacak. Ayrıca bizi daha hızlı ve daha güçlü kılarak hızlandırılmış büyümeyi ve insanlarımıza, işletmelerimize ve topluluklarımıza sürekli yatırım yapılmasını sağlayacaktır. Tüm bu çalışmalarımızın bizi ortaklarımız ve meslektaşlarımız için iyi bir örnek yapacağını umuyoruz” dedi.

PepsiCo Sürdürülebilirlik Sorumlusu Jim Andrew ise şöyle konuştu: “2020 zorluklar ve değişim yılıydı. COVID-19 salgınının yarattığı zorluklar dünyanın her köşesini derinden etkilerken daha sürdürülebilir ve esnek bir gıda sistemine doğru değişime, iş birliklerine yönelik acil ihtiyacın olduğunu söylemek isterim. PepsiCo’nun 2020’de bu zorluğun üstesinden gelmiş olmasından  gurur duyuyorum. PepsiCo, gezegenimiz ve hizmet verdiğimiz topluluklar üzerinde olumlu bir etki yaratma tutkusundan asla taviz vermeyecek.”

PepsiCo 28 ülkede doğrudan ürünlerin (temel hammaddelerinin)  %100’ünü sürdürülebilir bir şekilde tedarik ediyor

PepsiCo, yenileyici tarım gibi çiftçilerin geçim kaynaklarını ve tarımsal dayanıklılığı iyileştiren uygulamaları ve teknolojileri destekleyerek dünyanın dört bir yanındaki topluluklara çevresel, sosyal ve ekonomik faydalar sağlamayı amaçlıyor.

PepsiCo, bu anlayışla 2020 itibariyle doğrudan ürünlerin yaklaşık %87’sini sürdürülebilir bir şekilde küresel olarak tedarik ediyor. 28 ülkedeki doğrudan ürünlerin ise %100’ünü sürdürülebilir bir şekilde temin ediyor. Şirket ayrıca yenileyici tarım uygulamalarını küresel olarak 28,3 milyon dönüme yaymak ve 2030 yılına kadar tahmini 3 milyon ton sera gazı emisyonunu azaltmak için Pozitif Tarım kapsamında kendine hedef koymuş bulunuyor. Şirket bunun yanı sıra 2030 yılına kadar tarımsal tedarik zincirindeki 250.000’den fazla kişinin geçim kaynaklarını iyileştirme hedefini de belirlemiş durumda.

PepsiCo 2040 yılına kadar net sıfır emisyon elde etmeyi hedefliyor

PepsiCo, değer zinciri genelinde sera gazı (GHG) emisyonlarını azaltarak operasyonlarında ve tedarik zincirinde esneklik oluşturarak iklim krizine karşı üzerine düşeni yapmayı taahhüt ediyor.

Bu kapsamda 2020 itibariyle PepsiCo, değer zinciri genelinde mutlak GHG emisyonlarını 2015’e kıyasla %5 azalttı. 2020’de PepsiCo, en büyük pazarı olan ABD’deki direkt operasyonları için %100 yenilenebilir elektrik elde etti. Türkiye özelinde ise PepsiCo, 2021 yılı itibariyle tüm fabrikalarındaki elektrik ihtiyaçlarının tamamını güneş enerjisi panellerinden, atıktan enerji üreten OWM merkezlerinden ve de “yenilenebilir enerji” sertifikasyonu olan kaynaklardan kullanıyor. PepsiCo  2021’in başlarında bilime dayalı iklim hedefini açıklamış ve 2030 yılına kadar değer zincirindeki mutlak GHG emisyonlarını %40’tan fazla azaltmayı hedeflediğini belirtmişti. PepsiCo, Paris Anlaşması’nda öngörülenden on yıl önce, 2040 yılına kadar net sıfır emisyon elde etmek için oldukça agresif, yeni bir hedef belirledi.

PepsiCo, ambalajın asla israf edilmediği bir dünya görüşüne doğru ilerlemeyi hedefliyor

PepsiCo 22 küresel pazarda, %100 rPET ambalajında PepsiCo ürünleri sunuyor. PepsiCo’nun küresel SodaStream işinin devam eden büyümesi sayesinde, 2025 yılına kadar tahmini 78 milyar tek kullanımlık plastik şişe kullanımının önüne geçecek.  Ayrıca PepsiCo, sektördeki meslektaşları, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar ve plastik tedarik zincirindeki şirketler dahil olmak üzere geniş bir grup ile çalışarak döngüsel bir ekonomiye doğru ilerlemeyi sağlamak için iş birlikleri kuruyor. 2018’den bu yana PepsiCo ve PepsiCo Vakfı, geri dönüşüm oranlarını ve atık toplamayı artırmak için küresel geri dönüşüm ortaklığı girişimlerine 65 milyon ABD Doları’nın üzerinde yatırım yapmayı taahhüt etti.

Daha az ilave şeker, sodyum ve doymuş yağ hedefi

PepsiCo, sürdürülebilirlik çalışmalarının yanı sıra, geniş ürün portföyüyle insan ve gezegen için de daha iyiyi hedefliyor. Portföyündeki ilave şekerler, sodyum ve doymuş yağ oranlarını azaltma konusunda güçlü hedefler belirleyen PepsiCo, içecek portföyünün %48’inde, ilave eklenen şekerden gelen kalori miktar hedefine, son 3 yılda %8’lik bir iyileştirme ile, 12 ons porsiyonda, en fazla 100kcal olacak şekilde ulaştı. PepsiCo’nun bu alandaki 2025’e kadar koyduğu hedef ise içecek portföyünün %67’sini daha az kalorili hale getirmek. Gıda portföyünde de kendisine önemli hedefler koyan PepsiCo’nun gıda ürünlerinin %64’ü, kalori başına en fazla 1.3 miligram sodyum içeriyor. PepsiCo’nun bu yöndeki hedefi ise 2025 yılına kadar %75’lik ürün portföyüne ulaşmak. Gıda portföyünün %71’inde 100 kalori başına en fazla 1,1 gram doymuş yağ barındıran PepsiCo, 2025 yılı hedefiyle ürün portföyünün %75’inde daha az doymuş yağ kullanacak.

PepsiCo, COVID-19’dan etkilenen insanlara 145 milyondan fazla gıda sağladı

2020’de COVID-19 dünyaya yayılırken PepsiCo, ürünlerinin güvenliğini korumak, 290.000’den fazla çalışanına ve ailelerine yardımcı olmak ve ihtiyacı olan topluluklara destek sağlamak için bilime dayalı proaktif adımlar attı. 2020 yılında, PepsiCo, PepsiCo Vakfı ile birlikte, küresel olarak 71 milyon doların üzerinde destekte bulunarak COVID-19’dan etkilenen topluluklara ve ailelere 145 milyon öğünden fazla gıda sağladı. “Yemek Ver Umut Ver” adıyla gerçekleşen bu proje kapsamında, PepsiCo Türkiye de, Covid-19’dan etkilenen yüzbinlerce aileye 12 Milyon TL değerinde gıda ve hijyen desteğinde bulundu.

PepsiCo Türkiye’den Milyon Kadına Mentor Hareketi ile STEM’e destek

Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ulaşmak üzere eşitlik ve dayanışma değerlerini savunan PepsiCo Türkiye, Milyon Kadına Mentor Hareketi Türkiye oluşumunun kurucu destekçisi oldu. STEM alanında okuyan liseli, üniversiteli ve iş hayatına yeni atılan genç kadınların katılabileceği mentorluk programlarını dijital bir şemsiye altında toplayan Milyon Kadına MentorvHareketi, ekosistem içerisinde işbirlikleri için de bir alan yaratmayı hedefliyor. PepsiCo Türkiye hali hazırda 13 Mentor ve 24 Menti ile programın 10 senede 1 milyon mentorluk bağlantısı gerçekleştirmeyi hedefine destek vermeye devam ediyor.

Exit mobile version