Site icon 35 İzmir Haberleri

Şirince Köyü

Şirince Köyü Nerede?, Nasıl Gidilir? Neyi Meşhur?

Şirince Köyü

Şirince Köyü olarak çok meşhur olan köy İzmir’in Selçuk İlçesi’ne bağlı ve Selçuk’a 8 kilometre mesafede tarihi mimarisi korunmuş turistik bir köydür. Özgün adı olan Kırkınca’nın efsanevi bir çağda dağlara vuran kırk kişiye atfen verildiği rivayet edilir. Rum telaffuzunda Kirkice, Kirkince ve nihayet Çirkince gibi biçimler alan bu ad, Cumhuriyet’in ilk yıllarında dönemin İzmir valisi Kazım Dirik’in talimatıyla Şirince şeklinde resmileştirilmiştir.

Rakım:

330 m (1.080 ft)

İl alan kodu:

232

İl plaka kodu:

35

İl:

İzmir

Coğrafi bölge:

Ege Bölgesi

İzmir Şirince Köyü Neyi Meşhur?

Şirince’nin meyve şarabı çok meşhur. Buraya gelmişken köyün merkezindeki mahzenlerde şarap tadımı ve alışverişi yapabilirsiniz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi en doğru yer Hera Kafe. Şirince’nin olayı meyve şarabı ama klasik üzüm şarabı tercih ederseniz, Hera’da o da var.

Şirince köyü nasıl gidilir?

Şirince’ye ulaşmak için otobüs, özel araç, tren, dolmuş gibi seçenekler kullanılabiliyor. İzmir’den Şirince’ye İzban ile ulaşım Şirince’ye en hızlı ve ekonomik ulaşım yöntemlerinden biri. Yapmanız gereken İzban istasyonlarını kullanarak Tepeköy’e kadar gelip, Tepeköy İstasyonu’ndan Selçuk yönüne aktarma yapmak.

Şirince Köyü hangi ile bağlı?

Ege bölgesinde yer alan Şirince, İzmir’in Selçuk ilçesine bağlıdır. Selçuk’a 8 kilometre, Efes Antik kentine 12 kilometre, Kuşadası’na ise 30 kilometre uzaklıkta bulunan köy, denizden 350 metre yüksekliktedir. Şirince’nin çevresi üzüm bağları ve zeytin ağaçlarıyla çevrilidir.

İzmir Şirince de ne yapılır?

1. Kumda Kahve için.
Sıcak kumda yavaş yavaş pişen, bu köy ile özdeşleşmiş Türk kahvesinin tadına bakmayı unutmayın. Köyde yürürken girişinde “kumda kahve” tabelaları olan mekanlar karşınıza çıkacak, bir molanızı onlardan birinde kumda kahve içerek değerlendirin.

2. Mürver Şurubu deneyin.
Mürver Şurubu, dere kenarında yetişen mürver özünden yapılan, buraya özgü bir geleneksel lezzet. Nişanyan Hotel’de veya gittiğiniz restoranlarda yemek sonrasında tadına bakmayı unutmayın.

3. St. John Baptist Kilisesi’ne gidin.
En az 300 yaşındaki bu kiliseyi ziyaret etmeyi unutmayın. Kilisenin bahçesi mükemmel bir manzaraya sahip ve kilisede ayrıca şarap tadımı yapabileceğiniz bir bölüm de var.

4) Hodri Meydan Kulesi’ni görün.
Dilerseniz 2011 yılında inşa edilmiş, 12 m yüksekliğindeki bu kuleyi de ziyaret edebilirsiniz.

5) Şarap tadımı yapın.
Yukarıda da bahsettik, özellikle meyveli şarapların tadına bakmayı unutmayın!

Exit mobile version