Site icon 35 İzmir Haberleri

Ticket Restaurant Edenred yeni ofisini çalışanlarının isteklerine göre tasarladı

Ticket Restaurant Edenred yeni ofisini çalışanlarının isteklerine göre tasarladı

Ticket Restaurant Edenred yeni ofisini çalışanlarının isteklerine göre tasarladı. ( İzmir Haberleri 35 )

Yemek kartı sektörünün öncüsü ve lideri Ticket Restaurant Edenred, modern, ferah ve enerjik olduğu kadar çevre dostu ve inovatif özellikleriyle de dikkat çeken yeni ofisine taşındı. 150 kişilik genel merkezini Vadistanbul Park’a taşıyan Ticket Restaurant Edenred; çalışan memnuniyeti anketi Edenvoice sonuçlarını gözeterek çalışanların keyifle işe gelmek isteyecekleri, kurum kültürünü yansıtan renkli bir ofis hayata geçirdi. Pandemi şartlarına uygun olarak dizayn edilen yeni ofisin tasarım süreci ile ilgili açıklamada bulunan Edenred Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Canan Soybakış, şirketin her departmanından bir temsilcinin yer aldığı ofis komitesi ile yaptıkları toplantılarda ofis içerisindeki her detayı çalışanların tercihlerini dikkate alarak ortak kararla oluşturduklarını belirtti. Soybakış, ofiste çalışmanın ekip ruhunu ve aidiyet duygusunu pekiştirdiği ifade ederek, en çok birlikte yenilen öğle yemeklerinin özlendiğini söyledi.  

Ticket Restaurant markası ile Türkiye’yi ilk kez yemek kartı hizmetiyle tanıştıran Edenred Türkiye, 150 kişilik genel merkez ofisini Vadistanbul Park’a taşıdı. Çalışan memnuniyeti anketi Edenvoice sonuçları baz alınarak Ticket Restaurant Edenred çalışanlarının görüşleriyle tasarlanan ve tam katta açık ofis şeklinde inşa edilen yeni ofiste; yönetici odaları, tek kişilik görüşme odaları, 10 adet toplantı odası, her departmanın kendi arşiv odası, biri büyük diğeri küçük olmak üzere iki adet kafeterya ve sosyal alan, dünya ve Türk edebiyatından klasik ve modern eserlerin yanı sıra kişisel gelişim kitaplarının da yer aldığı kütüphane, dinlenme odası, iki adet teras ve revir bulunuyor.

Edenred’in kurum kültürünü yansıtan renkli ve dinamik ofis 

Yeni ofisin tamamen çalışanların görüş ve önerileri doğrultusunda dizayn edildiğini; böylece ferah, enerjik ve modern bir ofis ortamı yaratıldığını dile getiren Edenred Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Canan Soybakış, “Tasarım sürecinde ilk olarak Edenvoice adındaki çalışan memnuniyeti anketimiz aracılığıyla çalışanlarımızın mevcut ofise dair eleştirilerini ve yeni ofisten beklentilerini öğrendik. Anket sonucunda çalışanlarımızın her gün keyifle işe gelmek isteyecekleri, kurum kültürümüzü yansıtan renkli bir ofis istediklerini gördük ve bu doğrultuda harekete geçtik. Ofisin son şekillendirme ve yerleştirilme aşamasında her departmandan bir temsilcinin yer aldığı yeni ofis komitesini kurduk. Bu komite her hafta toplantılar yaparak ofis içerisindeki kahve-çay makinelerinden toplantı odası isimlerine ve detoks içeceklerine kadar her detayda çalışanların tercihlerini dikkate alarak ortak karar oluşturulmasını sağladı.” açıklamasında bulundu.

“Manzara ve gün ışığından maksimum fayda sağlanacak şekilde tasarladık”

İç mimari projesi A4 Mimarlık tarafından gerçekleşen Edenred Türkiye’nin yeni ofisi, manzara ve gün ışığından maksimum fayda sağlanacak şekilde tasarlandı. Çalışma alanları ve sosyal alanlarda canlı renkler kullanarak daha dinamik bir ortam sunduklarını söyleyen A4 Mimarlık Yönetici Ortağı Erdem Argun, “Edenred Türkiye’nin yeni ofisini tasarlarken kırmızı, yeşil, turuncu ve gri olmak üzere dört renk üzerinden yola çıktık. Şirketin kurumsal rengi kırmızının yanı sıra doğayı sembolize eden ve kaygıyı azaltıp sakinleşmeye yardımcı olan yeşil renk ile mutluluk, cesaret, canlılık ve güveni simgeleyen turuncuyu, alçak gönüllülüğü ifade eden, uzlaştırıcı ve denge unsuru bir renk olan gri ile harmanladık. Gün ışından yararlanarak enerji tasarrufu sağlamak için açık ofis ve yönetici odalarını dış cephe kenarında tasarladık. Şirket çalışanlarının standart ofis düzeni dışında da kullanabileceği informal alanlar ve tek kişilik görüşme odaları oluşturduk. Tasarım ve planlama aşamasında markanın ihtiyacına göre duvarlarda nişler oluşturarak; server (sunucu) odası, ilgili her departmana arşiv ve depolama gibi hizmet alanlarıyla bu alanların efektif kullanılmasını sağladık.” şeklinde konuştu.

Sosyal mesafeye uygun, inovatif, çevre dostu ve eğlenceli 

Ticket Restaurant Edenred’in yeni ofisi çevre dostu son teknoloji ve eğlence unsurları temel alınarak dizayn edildi. Pandemi sebebiyle çalışma alanları sosyal mesafeye uygun tasarlandı. Özel havalandırma sistemi sayesinde dört adet ısı geri kazanım cihazı ile taze hava verilerek içerideki kirli havanın temizlenmesi sağlandı. İnovatif çözümleri de barındıran ofiste güvenlik alarm sistemlerine uzaktan erişilebildiğini belirten Edenred Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Canan Soybakış, sürdürülebilirliğe verdikleri önemi yeni ofislerinde de devam ettirdiklerini vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı; “Masa altlarındaki çöp kovalarını kaldırarak ofisin belli alanlarına geri dönüşüm kutuları koyduk. Plastik tüketimini azaltmak içinse mutfaklara ve ofisin belli kısımlarına su arıtma sebilleri yerleştirdik. Ayrıca üzerinde çalışanlarımızın ismi yazan su mataraları temin ettik. Çalışanlarımızın verimli çalışması ve iyi vakit geçirmesi için sosyalleşme alanları da oluşturduk. Bu kapsamda Cunda adını verdiğimiz odada; satranç, tavla, scrabble ve langırt gibi oyun alanları bulunuyor.“

Kurumsal değerlerimizi ofis genelinde konumlandırdık

Edenred olarak değerlerine bağlı kalmayı ve tüm faaliyetlerini bu değerler çerçevesinde sürdürmeyi önemsediklerini ifade eden Soybakış, “Müşteri Tutkusu, Saygı, Hayal Gücü, Sadelik ve Girişimci Ruh olarak belirlediğimiz beş ana değerimiz tüm Edenred ailesine kurulduğu günden bugüne rehberlik ediyor. Kurumsal değerlerimizi yansıtabilmek ve çalışanlarımızın bu değerleri her gün görüp içselleştirmesini sağlamak amacıyla ofis geneline bu değerleri görünür kılacak şekilde yerleştirdik. Edenred olarak pandemi başlangıcında gerekli entegrasyonları hızla tamamlayarak uzaktan çalışma sistemine geçen ilk şirketlerden biriyiz. Gördük ki ofisten veya evden olması fark etmeksizin hizmetimizi kesintisiz sürdürebiliyoruz ancak ofiste çalışmanın ekip ruhunu ve aidiyet duygusunu pekiştirdiğini de düşünüyoruz. Aynı ortamda çalışıldığında ekipler arası fikir alışverişi daha da artıyor. Özellikle birlikte yediğimiz öğle yemeklerini de çok özlemişiz” şeklinde konuştu.

Exit mobile version